maandag 27 april 2015

Finish!

Blijkbaar had de vroege dienst gekozen voor een route naar Breezandijk, voor 1 punt. Prima gaan we die doen. Voor ons was de Trui naar binnen geschoven, die vertrokken weer voor wij aankwamen. Kunnen wij ook, dachten wij. Keurig op het fokje binnengelopen en aangelegd. Even eitjes bakken. Hé, daar is de Robbe ook. Verhalen uitgewisseld en toekijken hoe zij vertrekken. Dat ging bijna goed. Vast op de slikbank. Veel gepuzzel, veel gedoe. Uiteindelijk door de wind gefrutteld, aan de wind, overstag en naar buiten. Netjes.
En nu wij. Maar hoe? Zelfde plan volgen en hopen op een beter resultaat?
Nee, lange lijn naar bolder op de kant en verhalen. Veel gesleep met zwaar touw, uiteindelijk aangekomen bij de laatste bolder van de haven. Hier zeil gezet en keurig er uit. Kostte wel een uur.
Op weg naar Den Oever, ergens anders vallen geen punten meer te halen binnen de tijd.
Ruime wind naar D.O., en niet veel later gefinisht. De Trui ligat er al. Tijd voor bier, Nobel en napraten.
Opruimen, schoon schip, wat eten en klaarmaken voor het eerste stukje van de thuisreis.

Organisatie: wederom welverdiende complimenten voor dit volledig vergunde, prima op poten gezette, meest uitdagende zeilevenement voor botters en aanverwant spul.
Complimenten aan de HD2, BU20, LE44, de Robbe, de Trui en de HL93 voor de strijdlust, doorzettingsvermogen en sportiviteit om 72 uur te zeilen voor de eer en het genoegen als eerste een fles drank uit te mogen zoeken.
Dank en complimenten aan Riekus, Ron, Cor, Graeme, Renee, Paul, Ton en Hans voor hun gezelschap, inzet en goede humeur. Speciale dank aan Ron voor wederom een fantastische catering!
Dank aan Kees, Cyrina en Jaap voor het overbrengen van de boot.
Dank aan alle lezers voor de fijne reacties!
And thanks to all you readers for whom Dutch is only decipherable by using Google Translate. Hope you enjoyed it!

Volgende keer zijn we zeker weer van de partij!!!

1 opmerking:


  1. olympische gedachte: meedoen is belangrijker dan winnen.

    groet uit een warm Kreta

    BeantwoordenVerwijderen