zondag 26 april 2015

Van alles wat

Het avondmaal bestond uit een overheerlijke blauwe hap: gebakken rijst, telor, sambal boontjes, saté en pindasaus, uiteraard met bijbehorende artikelen zoals seroedeng en atjar. Heerlijk! Nog even een windscherm gespannen met een kluiver om uit de wind en regen te kunnen eten en koken. Daarna lekker gaan slapen. Nou ja, lekker? Met 9 snurkende kerels in het vooronder van een botter is voor ons een nieuw record.
In de vroege ochtend vanuit Ameland vertrokken met een gunstige NO wind, om zo in één keer naar Terschelling te komen. Koud, nat, wind. Wel uit de goede hoek, maar daar was dan ook wel alles mee gezegd. Via de Blauwe Balg (even nog vastgelopen en omringd door nieuwsgierige zeehonden) en het Oosterom naar Terschelling. Daar, met goedvinden van de Brandaris, de haven in- en uitgezeild. Punten!
Daarna naar Vlieland voor het parcoursje ten zuiden van het eiland. De tocht noord van de Richel was apart met weinig wind en een stevige deining. Veel rollen, wel weer mooi. Vol tuig via de vaargeul naar de start van het parcours. Heel veel stroom tegen, kruipend vooruit met zware rollers van achter.
Na de haven kalmeert de stroom wat en kunnen we eindelijk beginnen. Ruime wind/voor de wind naar de benedenwindse boei. Kluiver weg, boei ronden en begonnen aan het kruisrak. Eerste slag gaat goed. We denken ruim op tijd overstag te zijn gegaan, maar toch lopen we vast. Snel afvallen, we komen weer op gang. *schuur* Weer vast (willekeurig scheldwoord). Ze wil geen kant meer op. Positief denkend: koken wordt eenvoudiger. Minder positief: we moeten hier nu in het donker uitkomen. Expeditie met de nieuwe waadbroek leert dat we op een richel zijn gevaren, zo maar kijken hoe het precies zit. Verwachte tijd van loskomen 23.45. Eten was weer heerlijk: peultjes met aardappels en procureur (varkensnek). Nu in de volle zon, drankje er bij, bloggen en wat opruimen. Tot later!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten